Leer lichter leven. Vertrouw op je eigen beslissingen. Volg je hart en bepaal zelf hoe jij je leven leidt. Kies om emotioneel vrij te zijn.

Bevrijd jezelf van irritante Schuldgevoelens met deze gratis videotraining

Merk je dat je vaak over je eigen grens gaat in het contact met anderen?

Dat je de mening en het gevoel van anderen belangrijker vindt dan die van jezelf?

Voelt het alsof er voor je wordt bepaald en je wordt geleefd?

Wil je dolgraag doen waar je zin in hebt maar durf je dat niet?

Omdat je je schuldig voelt als je nee zegt tegen een ander?

Baal je ervan dat je steeds maar weer bang bent een ander teleur te stellen?

 

Je kent ze vast wel…Schuldgevoelens. Het zijn echte spelbrekers. Jij wilt tijd voor jezelf hebben, je hebt het druk genoeg maar op het moment dat je ‘nee’ zegt tegen een ander dan sluipt dat irritante schuldgevoel je hoofd in.

Vanaf dat moment voelt iedere keuze die je maakt niet meer goed.  Wanneer je toegeeft aan de ander dan baal je van jezelf én van dat je niet kunt doen wat je wilt. Wanneer je kiest voor je eigen plan voel je je schuldig en geniet je niet meer. Bovendien kun je ook nog behoorlijk last hebben van de reactie van de ander. Die voelt zich nu rot door jou, vind jij!

Als zo’n situatie zich voordoet gebeurt er van alles in je hoofd, in je lijf en je emoties gaan met je op de loop. Je wilt zo graag je eigen keuzes maken maar die schuldgevoelens lijk je niet onder controle te hebben. Je hebt er echt last van.

Herken jij dit en raak jij regelmatig in zo’n situatie verzeild?

Meld je dan nu aan voor mijn gratis videotraining en leer hoe jij jezelf kunt bevrijden van dat knagende schuldgevoel.

Het kan anders en het mag ook anders. Jij mag zelf bepalen wat je wilt, doet en niet doet. Jij kunt leren hoe je ‘nee’ zegt zonder je schuldig te voelen zodat je je vrij voelt om je eigen weg te kiezen.

Ik ben Marian van der Werff en ik begeleid (jong) volwassenen die zich door omstandigheden binnen en/of buiten zichzelf niet gelukkig voelen. Zichzelf tegenhouden om hun leven te leiden zoals ze graag zouden willen. Een grote factor die meespeelt is dat ze zich schuldig voelen als ze voor zichzelf zouden kiezen. 

Tot een aantal jaar geleden kon ik zelf ook veel last van een schuldgevoel hebben. Zelfs de gedachte aan ‘nee zeggen’ bezorgde me een vervelend gevoel. Ten koste van alles, zelfs van mijn gezondheid, wilde ik het anderen naar de zin te maken. Mijn grens aangeven voelde als onnatuurlijk en als iets wat niet hoort. 

Ook mijn clienten hoor ik regelmatig zeggen: “Dat doe ik niet want dan voel ik mij schuldig”. Het klaar staan voor anderen is ons met de paplepel ingegoten. Al van kleins af aan wordt ons geleerd dat nee zeggen onbeleefd is. En met ons empathisch vermogen kunnen we ons zo goed inbeelden hoe een ander teleurgesteld kan zijn. 

Toch is het mogelijk om je niet schuldig te voelen als je je grens aangeeft; je leven te leven zoals jij dat wilt. En dat wil jij ook toch? Je vrij voelen om je eigen keuzes te maken. Lekker thuis blijven als je geen zin hebt om naar dat feest te gaan of tegen je collega zeggen dat je nu een keer niet langer blijft. Kerst vieren zonder drukte en in je pyama lopen als jij daar zin in hebt.

Kies voor emotionele vrijheid en bevrijd jezelf van ongezonde schuldgevoelens

 

Schrijf je in voor de gratis videotraining en begin vandaag nog aan een lichter leven.

Je leert:

  • Waarom je schuldgevoel in de meeste gevallen niet terecht is
  • Hoe het komt dat jij je toch schuldig voelt
  • De oorzaak van jouw schuldgevoelens
  • Wat je eraan kunt doen om je niet langer schuldig te voelen

Je ontvangt van mij:

  • 3 gratis videolessen
  • Heldere uitleg met behulp van dia’s
  • Een werkboek met opdrachten
  • Een praktisch stappenplan
  • Bonus
  • Een lichter leven

Je hebt al vleugels. Je hoeft alleen nog maar te gaan vliegen.