Psychosociale Therapie

Herken je dit? 

Je voelt je verdrietig, enorm vermoeid en somber

Je vraagt je af of je wel goed genoeg/normaal bezig bent

Je piekert, slaapt slecht of hebt nachtmerries

Je hebt het idee dat je wordt geleefd en al je tijd en energie naar je werk en anderen gaat

je hebt het niet meer naar je zin op je werk of in je relatie maar wat nu? 

Je voelt je snel schuldig en kan slecht nee zeggen 

Je leven is voor je gevoel een puinhoop! 

 In dat geval is psychosociale therapie voor jou een uitkomst! 

Psychosociale therapie is een vorm van individuele begeleiding, gericht op problemen op psychisch en sociaal vlak, die het dagelijks functioneren belemmeren. Het kan zich op veel manier uiten: laag zelfbeeld, onzekerheid, vermoeidheid, somberheid, verdriet, irritatie, slechtslapen, concentratieproblemen en stress. Kortom, wanneer je problemen ondervindt, voel je je niet gelukkig en energiek.

Oorzaken van de klachten zijn vaak niet helemaal duidelijk voor je. Ze kunnen te maken hebben met je zelfbeeld, met je manier van denken of in het verleden liggen. Ook ontstaan psychosociale problemen door een heftige gebeurtenis/ ervaring zoals een echtscheiding, overlijden van een dierbaren, burn-out. Daarbij kunnen externe factoren zoals werk, relatie of ziekte van grote invloed zijn.

Je raakt uit balans en ervaart ineens zoveel emoties dat je ervan in de war raakt. Je weet niet goed hoe je met de situatie moet omgaan en er weer bovenop moet komen. Daarnaast kunnen ook oude gewoontes en overtuigingen, gedrag en belemmerende communicatiepatronen een belangrijke rol spelen. Je raakt in een patroon verward en weet niet meer wie je nu eigenlijk bent en wat je wilt. Dit gaat ten koste van je welbevinden, plezier en geluk. Het beïnvloed je thuis en/of op je werk.

Op zo’n moment kan ik je goed helpen en je weer op weg helpen naar een gelukkiger leven. Door de oorzaak samen met je te onderzoeken en te kijken wat jij nodig hebt om weer een fijner leven te hebben ontstaat ruimte voor verandering en verbetering van kwaliteit van leven.

Het uitgangspunt bij mijn begeleiding is dat je je eigen leven zelf inhoud en vorm kan geven binnen de context waarin je leeft. Ik kijk niet naar een bepaald ziektebeeld maar naar jou als totaal persoon en naar je omgeving. En vooral kijk ik naar wat jij al in je hebt om ervoor te zorgen dat je je weer fijner en gelukkiger gaat voelen. 

Ik leef mij in jouw situatie in door goed naar je verhaal te luisteren. Ik help je om inzicht en overzicht in je proces te krijgen door een heldere analyse te maken en samen met jou doelen te formuleren. Doordat ik je vragen stel word je je bewuster van je gedachten, gevoelens en gedrag waardoor je zelfverzekerder wordt. 

Ik bied handvatten om om te gaan met onzekerheid en twijfel, schuldgevoelens, tegenslag en verandering waardoor jij je toekomst weer rooskleurig gaan inzien. Daardoor ben je beter in staat om juiste keuzes te maken en kunnen je invulling geven aan je leven op de manier die bij je past: meer balans, meer plezier en vrijheid, meer authenticiteit.

De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw behoefte en hulpvraag en is afwisselend.  Ondersteunend geef ik opdrachten en oefeningen. Indien verhelderend laat ik je een test maken die meer inzicht geeft in je persoonlijkheid of manier van handelen. Ook een paardencoachsessie kan onderdeel zijn van de therapie. Door jouw eigen kracht en oplossend vermogen aan te spreken ben je hierna zelf weer goed in staat om de regie over je leven terug te pakken. 

Soms gebeurt er iets in je leven wat té heftig, té gemeen, té plotseling of té pijnlijk is. Je hersenen kunnen het op dat moment niet verwerken en het incident of de gebeurtenis zet zich in je hersenen vast. Zo ontstaat een trauma. Voor je gevoel gaat het na een tijdje wel weer en lijkt het alsof je het incident hebt verwerkt. Dit is echter lang niet altijd zo. Nog jaren later kun je klachten krijgen of ervaren omdat er een niet opgelost trauma aanwezig is. 

Wanneer er een trauma ten grondslag blijkt te liggen aan je problemen dan kan ik je helpen met behulp van EMDR.

Lees meer…

Wil je meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek? Bel 06-44018827 of vul het onderstaande formulier in.

Testimonials

Als je bij Marian op gesprek komt kom je niet in een steriele, kille praktijkruimte maar op een prachtig karakteristiek boerderijtje wat rust en sfeer ademt. Dan volgt een warme ontvangst met koffie in een gezellige sfeervolle ruimte. Het coachtraject wat ik bij Marian gevolgd heb was zeer verrijkend. Het waren leerzame, opbouwende gesprekken wat me veel nieuwe inzichten en persoonlijke lessen bracht. De gespreksvoering is vol respect voor de persoon met zijn verhaal. Een wederzijdse proactieve houding en interactie is kenmerkend voor de gesprekken. Marian is een warme, deskundige en betrokken coach. Zeer aan te raden!I

Anna

Het gaat weer heel goed met mij! Ik krijg mijn energie steeds meer terug en doe een hoop leuke dingen. Ook lukt het om op tijd te stoppen op mijn werk en de hulp te vragen als dat nodig is. Enorm bedankt voor alle tips en gesprekken die mij hebben geholpen om weer ‘echt’ te kunnen gaan leven. Ik  heb veel over mezelf geleerd en vind steeds meer rust nu ik me realiseer dat ‘goed’ goed genoeg is. Bedankt voor je geduld en inspiratie.

Sandra

Wat is het traject bijzonder. Het geeft een verhelderende kijk op alles. Soms zijn inzichten confronterend maar juist dan helpt het me verder. steeds ontdek ik weer nieuwe dingen over mezelf waardoor ik meer zelfvertrouwen krijg. Ik voel me heel rijk met zo’n coach die me zo goed laat zien wat goed voor mij is en goed voelt.

Marieke

× Kan ik u helpen?