Zienspiratie

Verstoppertje spelen met jezelf

Verstoppertje spelen met jezelf

  VERSTOPPERTJE SPELEN MET JEZELF “Zonder dat de persoon op de cursus mij kende had diegene door dat ik verlegen en niet helemaal op mijn gemak was. Daar moet ik dus iets aan doen en aan werken.“ Dit waren recent de woorden van één van mijn cliënten. “Ohhhh...

Wat trek jij aan vandaag?

Wat trek jij aan vandaag?

Weet je dat jouw taalgebruik vaak onbewust je’ staat van zijn’ uit?   Zonder dat je het doorhebt, gebruik je woorden die verraden hoe je in je onderbewustzijn ergens over denkt en hoe jij je voelt. Zonder dat het de bedoeling is, beïnvloed je een situatie en ook het...

Begrijp de Burn-out

Begrijp de Burn-out

Ben je nog niet beter? Ga gewoon medicijnen slikken Je bent vast depressief Kun je niet gewoon je schouders eronder zetten? Iedereen heeft wel eens stress. Je zult maar een burn-out hebben en dit soort opmerkingen naar je toe geslingerd krijgen.  Er heerst nog altijd...

Hoe kan het beter dan dit?

Hoe kan het beter dan dit?

  Er is altijd een reden om iets niet te doen.  Als meisje wilde ik bij de Majorettes. Meelopen met de muziek in zo'n mooi kort jurkje met hoge laarzen en dan gooien met een stok. Ik kon er naar blijven kijken en heb heel wat af geoefend met een tak en pvc buis....

IN en OUT mijn BURN-OUT

IN en OUT mijn BURN-OUT

NU IS HET GENOEG!!!" Daar stond ik; helemaal krom en verstijfd! Nou ja...staan kon ik het nauwelijks nog noemen. Midden in het winkelcentrum op 5 december 2012, rond een uur of 3. Die ochtend hadden we het Sinterklaasfeest gevierd op school en ik wilde nog snelsnel...

Intuïtie; Krachtig inzetbaar in je dagelijks leven

Intuïtie; Krachtig inzetbaar in je dagelijks leven

"Nog vaak vraag ik me af hoe het komt dat ik toen juist die vraag stelde!”  Intuïtie? Jaren geleden was er een meisje in groep 3 op de school waar ik Intern begeleider was. Ze was rustig, betrokken en sociaal. Op vrijdagmorgen gaf ik les aan die groep dus zag ik haar...

Leer met 7 tips hoe NEE zeggen makkelijker wordt.

Leer met 7 tips hoe NEE zeggen makkelijker wordt.

Nee zeggen hoeft niet moeilijk te zijn. “Nee, sorry, ik kan niet". Het floepte er zojuist uit. Even vind ik het vervelend dat ik de ander niet kan helpen. En toch voelt het oké en voel ik mijzelf niet schuldig dat ik nee zeg. Dat komt omdat ik geleerd heb om nee te...

Stem in de Verte, jouw inner voice

Stem in de Verte, jouw inner voice

Ook al wil ik het negeren, het blijft en blijft maar spoken door mijn hoofd hoofd.   Ik weet nog dat ik op de Philipsdam reed toen ik het nummer voor het eerst hoorde: 'Stem in de Verte'.  Ik weet ook nog dat ik begon te huilen en dacht: "Jemig, dat bedoel ik...

Het gevoel van vrijheid

Het gevoel van vrijheid

Het gevoel van vrijheid. Het bevrijdende gevoel toen ik voor mijzelf koos en voor kans op nieuw geluk. Hoe verdrietig het ook was en hoe zeer het ook deed. Ik liet me niet langer onzeker maken en kleineren. Ik wilde geen ruzie meer. Ik koos voor rust voor mijzelf en...

De eerste 10 stappen naar zelfvertrouwen

De eerste 10 stappen naar zelfvertrouwen

Ben je klaar met dat stemmetje in je hoofd dat zegt: doe ik het wel goed genoeg? Aankomende weken geef ik een ronde workshops over een onderwerp waar ik vaak mee werk in individuele sessies. Voor mij een bijzonder moment omdat ik nieuwe dingen best spannend vind....

Intuïtie; krachtig en onmisbaar

Intuïtie; krachtig en onmisbaar

De kracht van je Intuïtie Het onderbewustzijn is een toestand tussen het bewuste en onbewuste in. Wanneer je iets gewaar wordt van je onderbewuste is dat je intuïtie. Het onderbewustzijn is vele malen groter dan ons bewustzijn. Daarbij komt ook nog eens dat...