PRIVACY VERKLARING

Privacyverklaring

Marian van der Werff

Zienswijs Coaching & therapie

Versie 23 mei 2018

 

Vertrouwen en respect

Bedankt voor je bezoek aan mijn website en interesse in https://zienswijs.nl.

Transparantie, vertrouwen en zorgvuldigheid zijn kernwaarden die ik naleef en enorm belangrijk vind. Ik ben mij ervan bewust dat je vertrouwen stelt in mij en hetgeen ik aanbied. Ik voel het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om jouw privacy en gegevens te beschermen. Op deze pagina informeer ik je welke gegevens ik verzamel wanneer  je de website gebruikt of een product afneemt, waarom ik deze gegevens verzamel en hoe ik hiermee jouw gebruikservaring verbeter. Zo begrijp je precies hoe ik werk.

Wanneer jij je aanmeldt voor de ZiensWijzer, Experience, training of workshop, dan laat je daarbij online sporen na en/of persoonlijke gegevens achter. Dat vraagt om bewust informeren en beveiligen.

 

 

Je gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld.

Als jij je aanmeldt voor een specifiek aanbod, gebruik ik je gegevens alleen voor dat doel. Wanneer je daarbij aangeeft ook de Zienswijzer te willen ontvangen om op de hoogte te blijven dan worden jouw gegevens ook daarvoor gebruikt. Wanneer je een kennismakingsgesprek of informatie aanvraagt via de button naar het contactformulier, gebruik ik je e-mailadres of telefoonnummer om contact met je op te nemen. De persoonlijke toelichting die je er eventueel bij vermeldt, verlaat mijn mailbox niet. Over dat alles hieronder in detail meer.

Communicatie

Doordat je de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of gebruik maakt van het aanbod van Zienswijs Coaching & Therapie worden je persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres, (telefoonnummer) IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over je activiteiten op de website.

Om contact met je op te nemen en/of om de dienstverlening te kunnen uitvoeren vraag ik jou om gegevens. Dat kan zijn aan een individueel traject, deelname aan een online programma, experience of een workshop. Voorbeelden van gegevens die ik vraag en verzamel: je voornaam en e-mailadres als je een gratis product downloadt, je facturatie gegevens als je een dienst of product aankoopt, jouw e-mailadres en naam als je een vraag stelt.

Ik gebruik je naam en contactgegevens om contact te onderhouden en je te informeren over relevante, aan de begeleiding gerelateerde zaken. De begeleiding is inclusief alle support buiten de sessies om. Alle informatie die je per mail deelt, sla ik zorgvuldig en alleen op, wanneer we de informatie ook gebruiken tijdens de begeleiding. Ook kunnen je gegevens door mij worden gebruikt om  bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van de website.

Informatie die je deelt maar niet relevant is voor verder gebruik wordt niet opgeslagen en verwijderd uit mijn mailbox. Telefonisch gedeelde informatie wordt niet schriftelijk vastgelegd.

Als je daarvoor toestemming gegeven hebt, stuur ik jou regelmatig mijn ZiensWijzer.  Deze bevat waardevolle inhoudelijke blogs en informatie, uitnodigingen voor gratis en betalende activiteiten. Onderaan iedere mail die je van mij ontvangt vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden. Eénmaal per jaar stuur ik jou de vraag om je gegevens na te kijken en je interesse te bevestigen.

 

Wat gebeurt er niet met je gegevens?

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).

 

Worden je gegevens met derden gedeeld?

Ik maak gebruik van derde partijen die alle Europese en andere lokale regelgeving respecteren. Jouw gegevens worden uitsluitend gedeeld met derden als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:

– bank, vanwege de verwerking van betalingen

– belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens

– websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren

– nieuwsbriefsoftware, voor de digitale Zienswijzer

– Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

 

 

Grondslagen

De doelen van de gegevensverwerking met bijbehorende grondslagen zijn:

Doel Grondslag
1. Voor het afhandelen van jouw betaling; Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
2. Voor het verzenden van een nieuwsbrief en/of reclame Omdat jij toestemming hiervoor hebt gegeven
3. Om contact met je te kunnen opnemen (telefonisch, schriftelijk, e-mail, Whatsapp), indien dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
4. Om je te informeren over nieuwe vergelijkbare diensten of eventuele wijzigingen van diensten Gerechtvaardigd belang
5. Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
6. Om goederen en diensten bij je af te leveren; Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
7. Zienswijs verwerkt ook persoonsgegevens als ik hier wettelijk toe verplicht ben, zoals gegevens die ik nodig heb voor de belastingaangifte Voor het uitvoeren of naleven van een wettelijke verplichting
8. Om te kunnen voldoen aan de belastingwetgeving Op basis van een wettelijke plicht

 

Cookies

Voor mijn website maak ik gebruik van Technische en functionele cookies om mijn website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres.

Cookies

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt. 

 

Google Analytics – op privacy-vriendelijke wijze

Daarmee wordt bezoek- en klikgedrag op de website geanalyseerd. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie. Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier.

 

Veiligheid

Je gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd, en de website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor mijn url.

 

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Jouw gegevens worden bewaard zolang ze nodig zijn om de doelen te realiseren waarvoor ze zijn verzameld. Concreet: de gegevens van bestaande cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na afloop van de laatst genoten traject, programma of workshop. De gegevens van potentiële cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na het eerste contact indien er geen overeenkomst tot stand komt. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

 

 

Intrekken, Bezwaar & Gegevens overdracht

Je hebt het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ZiensWijs  en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

 

Wanneer je iets wilt veranderen, laten verwijderen of er iets niet klopt kun je contact met mij opnemen.

Ik maak het voor je in orde, uiterlijk binnen twee werkdagen. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen. Bovenaan zie je steeds de datum van de meest recente update.

Vragen en feedback

Ik controleer regelmatig of ik  aan dit privacybeleid voldoe en volgen de regelgeving hierover op. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kunt je contact met mij opnemen: