Individuele begeleiding

Herken je dit? 

Je voelt je verdrietig, vermoeid en somber

Je vraagt je af of je wel goed genoeg/normaal bezig bent

Je piekert, slaapt slecht of hebt nachtmerries

Je hebt het idee dat je wordt geleefd en al je tijd en energie naar je werk en anderen gaat

Je voelt je snel schuldig en kan slecht nee zeggen 

Je leven is voor je gevoel een puinhoop! 

Als je leven niet loopt zoals je het graag zou willen of er gebeurt iets heftigs, dan lukt het niet altijd om dit helemaal zelf op te lossen. Ook kun je in een situatie terecht komen waarvan je denkt: “Maar dit wil ik helemaal niet! Zo wil ik me niet langer voelen.” Als er teveel last op je schouders komt of je ‘rugzak’ te vol raakt dan krijg je daar vroeg of laat last van. 

Dat kan zich op veel manier uiten: onzekerheid, vermoeidheid, somberheid, verdriet, irritatie, slecht slapen, concentratieproblemen en stress. Kortom, wanneer je problemen ondervindt, voel je je niet gelukkig en energiek.

 

Oorzaken van de klachten zijn vaak niet helemaal duidelijk voor je. Ze kunnen te maken hebben met je zelfbeeld, met je manier van denken of in het verleden liggen. Wanneer je een slechte jeugd hebt gehad ontstaan er later vaak klachten. Ook kunnen je problemen ontstaan door een heftige gebeurtenis/ ervaring zoals een echtscheiding, overlijden van een dierbaren, burn-out. Al deze ervaringen kunnen zelfs traumatisch zijn. 

Je raakt uit balans en ervaart ineens zoveel emoties dat je ervan in de war raakt. Je weet niet goed hoe je met de situatie moet omgaan en er weer bovenop moet komen. Je raakt in een patroon verward en weet niet meer wie je nu eigenlijk bent en wat je wilt. Dit gaat ten koste van je welbevinden, plezier en geluk. Het beïnvloed je thuis en/of op je werk.

Op zo’n moment kan ik je goed helpen en je weer op weg helpen naar een gelukkiger leven. Want dat ben jij waard om voluit te leven zonder verdriet, angst Het doel is dat je je eigen leven zelf inhoud en vorm kan geven binnen de context waarin je leeft. Ik kijk niet naar een bepaald ziektebeeld maar naar jou als totaal persoon en naar je omgeving. En vooral kijk ik naar wat jij al in je hebt om ervoor te zorgen dat je je weer fijner en gelukkiger gaat voelen. 

Traumaverwerking

Soms gebeurt er iets in je leven wat té heftig, té gemeen, té plotseling of té pijnlijk is. Je hersenen kunnen het op dat moment niet verwerken en de schok is zo groot dat je lichaam niet helemaal los kan laten.  Het incident of de gebeurtenis zet zich in je hoofd en lichaam vast. Zo ontstaat een trauma. Voor je gevoel gaat het na een tijdje wel weer en lijkt het alsof je het incident hebt verwerkt. Dit is echter vaak niet altijd zo. Nog jaren later kun je klachten krijgen of ervaren omdat er een niet opgelost trauma aanwezig is. 

Wanneer er een trauma ten grondslag blijkt te liggen aan je problemen dan kan ik je helpen met behulp van EMDR.

Lees meer…

Wil je meer informatie of een kort kennismakingsgesprek? Bel/app 06-44018827 of mail naar : marian@zienswijs.nl

Testimonials

Als je bij Marian op gesprek komt kom je niet in een steriele, kille praktijkruimte maar op een prachtig karakteristiek boerderijtje wat rust en sfeer ademt. Dan volgt een warme ontvangst met koffie in een gezellige sfeervolle ruimte. Het coachtraject wat ik bij Marian gevolgd heb was zeer verrijkend. Het waren leerzame, opbouwende gesprekken wat me veel nieuwe inzichten en persoonlijke lessen bracht. De gespreksvoering is vol respect voor de persoon met zijn verhaal. Een wederzijdse proactieve houding en interactie is kenmerkend voor de gesprekken. Marian is een warme, deskundige en betrokken coach. Zeer aan te raden!I

Anna

Door de oefeningen met jou kwam ik bij diepere lagen en bij mijn gevoel. Jouw verhelderende toelichting gaf  me het inzicht en vertrouwen dat ik mijn overtuigingen en pijn kan ombuigen. . Door trauma te verwerken en blokkades op te heffen kon ik terug naar mijn innerlijke zelf.  

Emma

Het gaat weer heel goed met mij! Ik krijg mijn energie steeds meer terug en doe een hoop leuke dingen. Ook lukt het om op tijd te stoppen op mijn werk en de hulp te vragen als dat nodig is. Enorm bedankt voor alle tips en gesprekken die mij hebben geholpen om weer ‘echt’ te kunnen gaan leven. Ik  heb veel over mezelf geleerd en vind steeds meer rust nu ik me realiseer dat ‘goed’ goed genoeg is. Bedankt voor je geduld en inspiratie.

Sandra

Wat is het traject bijzonder. Het geeft een verhelderende kijk op alles. Soms zijn inzichten confronterend maar juist dan helpt het me verder. Steeds ontdek ik weer nieuwe dingen over mezelf waardoor ik meer zelfvertrouwen krijg. Ik voel me heel rijk met zo’n coach die me zo goed laat zien wat goed voor mij is en goed voelt.

Marieke

× Kan ik u helpen?