Blog

Waarom zou een ander jou gelukkig maken?

Waarom zou een ander jou gelukkig maken?

Ja, Waarom zou een ander jou gelukkig maken?    ”Mij gelukkig maken dat kan een ander ook helemaal niet. Dat moet ik zelf doen”, hoor ik je nu zeggen als antwoord. Maar is dat ook zo? Meen je dat ook echt. Ben je er van overtuigd dat een ander jou niet gelukkig...

Weg met dat trauma

Weg met dat trauma

Weg met dat trauma Een tijdje terug onderging ik een IEMT sessie (traumaverwerking) bij een collega van mij.  Ik was zo klaar met die angst: WEG MET DAT TRAUMA! Het belemmerde mij op allerlei manieren en in plaats van dat het beter werd kreeg ik alleen maar meer last...

Wat als straks het beest verslagen is

Wat als straks het beest verslagen is

Vluchten voor een overload Als ik de tv aan zet, Facebook open dan zie ik de prachtigste berichten. En ook de meest angstigste berichten.  Ik lees ze meestal geen van beiden en klik ze weg. Want ze hebben 1 ding gemeen: Corona. Ik heb daar last van en jij misschien...

Hoe het komt dat je zo uitgeblust raakt

Hoe het komt dat je zo uitgeblust raakt

2012 LIEF DAGBOEK: OVERSPOELD DOOR WAT ER IS Ik voel me de meeste dagen onwijs moe en somber. Ik vind dat zo erg tegenover de kinderen en mijn vriend Peter. Ik heb alles wat iemand zich kan wensen en toch voel ik me leeg en verdrietig. Hoe liever Peter doet, hoe meer...

Verstoppertje spelen met jezelf

Verstoppertje spelen met jezelf

  VERSTOPPERTJE SPELEN MET JEZELF “Zonder dat de persoon op de cursus mij kende had diegene door dat ik verlegen en niet helemaal op mijn gemak was. Daar moet ik dus iets aan doen en aan werken.“ Dit waren recent de woorden van één van mijn cliënten. “Ohhhh...

Wat trek jij aan vandaag?

Wat trek jij aan vandaag?

Weet je dat jouw taalgebruik vaak onbewust je’ staat van zijn’ uit?   Zonder dat je het doorhebt, gebruik je woorden die verraden hoe je in je onderbewustzijn ergens over denkt en hoe jij je voelt. Zonder dat het de bedoeling is, beïnvloed je een situatie en ook het...

Begrijp de Burn-out

Begrijp de Burn-out

Ben je nog niet beter? Ga gewoon medicijnen slikken Je bent vast depressief Kun je niet gewoon je schouders eronder zetten? Iedereen heeft wel eens stress. Je zult maar een burn-out hebben en dit soort opmerkingen naar je toe geslingerd krijgen.  Er heerst nog altijd...

Hoe kan het beter dan dit?

Hoe kan het beter dan dit?

  Er is altijd een reden om iets niet te doen.  Als meisje wilde ik bij de Majorettes. Meelopen met de muziek in zo'n mooi kort jurkje met hoge laarzen en dan gooien met een stok. Ik kon er naar blijven kijken en heb heel wat af geoefend met een tak en pvc buis....

IN en OUT mijn BURN-OUT

IN en OUT mijn BURN-OUT

NU IS HET GENOEG!!!" Daar stond ik; helemaal krom en verstijfd! Nou ja...staan kon ik het nauwelijks nog noemen. Midden in het winkelcentrum op 5 december 2012, rond een uur of 3. Die ochtend hadden we het Sinterklaasfeest gevierd op school en ik wilde nog snelsnel...

Intuïtie; Krachtig inzetbaar in je dagelijks leven

Intuïtie; Krachtig inzetbaar in je dagelijks leven

"Nog vaak vraag ik me af hoe het komt dat ik toen juist die vraag stelde!”  Intuïtie? Jaren geleden was er een meisje in groep 3 op de school waar ik Intern begeleider was. Ze was rustig, betrokken en sociaal. Op vrijdagmorgen gaf ik les aan die groep dus zag ik haar...

Leer met 7 tips hoe NEE zeggen makkelijker wordt.

Leer met 7 tips hoe NEE zeggen makkelijker wordt.

Nee zeggen hoeft niet moeilijk te zijn. “Nee, sorry, ik kan niet". Het floepte er zojuist uit. Even vind ik het vervelend dat ik de ander niet kan helpen. En toch voelt het oké en voel ik mijzelf niet schuldig dat ik nee zeg. Dat komt omdat ik geleerd heb om nee te...

× Kan ik u helpen?