Stem in de verte

jouw inner voice

Ook al wil ik het negeren, het blijft en blijft maar spoken door mijn hoofd hoofd.

 

Ik weet nog dat ik op de Philipsdam reed toen ik het nummer voor het eerst hoorde: ‘Stem in de Verte’.  Ik weet ook nog dat ik begon te huilen en dacht: “Jemig, dat bedoel ik dus. Zo voelt het voor mij iedere dag opnieuw.”  Als ik daaraan terug denk dan realiseer ik me dat dat het moment was dat ik besloot het roer om te gooien. 

Ik ben fan van Nick en Simon. Als ik voor een weekend naar mijn vriend in Zeeland ging dan zette ik Nick en Simon hard op en zong de hele weg mee. Ik had dan echt een soort jubelvakantiegevoel. Even weg van alle drukte.

Deze bijzondere rit zong ik niet maar luisterde ik naar hun nieuwe cd die ik van mijn dochter had gekregen. Precies bovenop de Philipsdam, tussen al dat water en prachtige uitzicht zongen ze:

“Want er is altijd weer die stem in de verte die mij nog bezig houdt. Jij moet hier ooit eens vandaan. Een nieuw begin, een nieuwe start in dit leven.”

Toen Nick vervolgens zong: ‘Het is een vreemd gevoel om je spiegelbeeld te zeggen: Je hebt het leven dat niet voor jou is bedoeld’, kreeg ik overal kippenvel en kwamen de tranen. Dit voelde ik al zo lang.

Ik voelde me niet meer thuis in de drukke randstad. Ik wist diep van binnen dat directeur van een school niet de juiste baan was. Ik miste het coachen en mijn psychosociale therapiepraktijk. Ik droomde van een ander leven en ik verlangde naar rust. Ik was moe van alles en vooral in de war van de strijd tussen mijn gevoel en verstand.

 

Tot nu toe had mijn verstand steeds gewonnen en gezegd: “Marian, dit is wat het is. Je hebt een gave baan en het gaat heel goed. Ouders zijn tevreden, collega’s zijn blij met je, je verdient goed en hebt 2 kinderen en een hoop dieren om voor te zorgen. Dus volhouden en doorgaan. ” 

Tot ik dit nummer hoorde en me realiseerde dat ik niet meer kon doorgaan. Ik WILDE ook niet langer zo doorgaan. Vanaf dat moment vocht ik niet meer en niet lang daarna kwam ik in een heftige langdurige burn-out terecht. Mijn lichaam had zoveel signalen afgegeven en ik had er niet naar geluisterd. Nu had het mij letterlijk stilgezet.

Daarna is mijn leven enorm veranderd door keuzes die ik heb gemaakt en die er toe hebben geleid dat ik nu doe wat ik het allerliefste doe. Keuzes die niet gemaakt werden met mijn verstand. Dit keer nam ik beslissingen vanuit mijn gevoel:

Ik besloot vanwege mijn gezondheid en gebrek aan passie om niet langer in het onderwijs te blijven. Ik wilde coachen. Ik besloot mijn huis te verkopen, te verhuizen naar Zeeland en daar samen te gaan wonen, waarmee ik er ook voor koos om mijn financiële onafhankelijkheid op te geven. Ik investeerde geld om alles te leren over online ondernemen.

 

Doodeng vond ik het!; ik deed het toch

 

Waarom? Omdat ik eindelijk vertrouwen had in mijn gevoel en die innerlijke stem niet langer wilde negeren. Omdat ik erop vertrouwde dat mijn zoon het zonder mij in de buurt ook zou redden. Omdat ik geloofde in de relatie van Marco en mij. Omdat ik wist dat het buitenleven bij mij past. Omdat ik zo sterk voelde dat het mijn missie is om vrouwen te helpen hun leven gelukkiger en sociaal-emotioneel rijker te maken. 

Ik durfde eindelijk mijn hart te volgen. 

Mensen uit mijn omgeving waren sceptisch en soms vol onbegrip. Mijn werkgever vroeg mij om mijn beslissing uit te stellen. Mijn moeder stelde voor dat ik mijn schouders eronder zette en mijn baan continueerde. Mijn broers raadden het mij af om samen te gaan wonen. Goedbedoelde adviezen maar ik had al gekozen voor mijn nieuwe leven en de sleutel tot mijn hart gevonden.

Het leven is lang niet altijd makkelijk en ook niet altijd leuk. Verdriet, pijn, onrust horen erbij en er zijn gebeurtenissen en situaties waar je geen invloed op hebt. Maar je hebt wel invloed op jouw keuzes die je maakt en hoe je over de dingen denkt. Kiezen voor jezelf betekent niet dat je een ander in de steek moet laten of kwetsend moet zijn. Doen wat goed voor je is, is niet egoïstisch. Een ander helpen is waardevol; mits je ervoor kiest.

Het kost zo onnodig veel energie als je werk hebt waar je niet blij van wordt, een relatie hebt die je verdrietig maakt, je onzeker voelt over wie je nu eigenlijk bent,  je verleden je blijft achtervolgen. Terwijl, als je heel eerlijk bent, je diep van binnen weet dat er iets moet veranderen, wil je je weer écht gelukkig voelen.

 

Volg die stem in de verte die jou bezig houdt. Je hoort haar niet voor niets steeds zachtjes roepen, zingen of misschien wel schreeuwen. 

Zodra je toegeeft aan je verlangen gaan er deuren open, komen er nieuwe mensen op je pad. Je mag om hulp vragen en nederig zijn. Maar ook mag je krachtig en sterk zijn om keuzes te maken en jouw eigen pad te kiezen.

Mijn leven is zoveel emotioneel rijker en liefdevoller geworden door mijn keuzes. Het heeft mij rust en stabiliteit gegeven. Mijn droom is uitgekomen met mijn een prachtige liefdevolle  echtgenoot, de paarden aan huis en ruimte om mijn heen. Mijn werk is mijn passie. Ik geniet er zo van om vrouwen te steunen bij het maken van hun keuzes en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Het geeft mij voldoening wanneer ik ogen weer zie stralen; wanneer een cliënt zegt: “Het gaat goed met mij, ik heb mijn leven weer op de rails.” Hoe dankbaar is het om het leven van de ander een stukje mooier te maken.

Ook JIJ verdient het om een mooi en rijk leven te leiden dat bij jou past!  Just GO for it! 

 

 

× Kan ik u helpen?